Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Azi am preparat delicioasele clatite vieneze la cuptor Topfenpalatschinken. Daca o sa le preparati sigur o sa va indragostiti de gustul lor.
Pentru inceput se prepara aluatul pentru clatite. Intr-un castron se bat ouale cu sare, apoi se pune faina; se adauga treptat laptele si apa minerala. Aluatul rezultat se va lasa sa se odihneasca pentru 30 minute. Se amesteca branza de vaci cu 2 galbenusuri, 2 linguri de zahar, coaja si sucul de lamaie. Se coc clatitele, pe rand, intr-o tigaie unsa cu cate o jumatate de lingurita de ulei. Vor rezulta 9 clatite. Fiecare clatita se unge cu cate o lingurita de dulceata de prune si 2 lingurite de crema de branza. Se impatura fiecare clatita in patru si se aseaza intr-o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu putin zahar; tava se baga in cuptorul incins, unde se lasa aproximativ 10 minute. Smantana dulce se amesteca cu 2 galbenusuri si 1 lingura de zahar si se toarna peste clatite. Se da iar tava la cuptor pentru inca 15 minute. Pentru servire se pudreaza cu zahar.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult